Äter kollegan snabbmat, godis och andra mindre bra alternativ i stället för en lunch för att få snabb energipåfyllning – men som sedan mynnar ut i att kollegan tappar energin igen redan efter en timme?
-
- Planera inköp, skriv en matsedel och bestäm vilka dagar du ska ha med dig matlåda. Planering är nyckeln till en enklare arbetsdag.
- Det kan vara billigt att göra egna matlådor! Spana in Under Tians recept här – du kan spara 12,000 kronor per år!
- Laga dubbla portioner kvällsmat så du enkelt kan ta med resterna följande dag – undvik att värma på kokt eller stekt potatis, det är ingen höjdare.
- Tänk tallriksmodellen – precis som vi länge hört är det vitalt att maten blir balanserad, även i matlådan! Livsmedelsverket visar hur du ska tänka, och bjuder på en del recept!
- Leta inspiration till enkel och god matlådemat! Vad sägs om falukorvstaco, vegolasagne eller thaigryta med fläskbullar? På ICA:s webb hittar du klassiker blandade med nya spännande rätter - enkelt och perfekt för matlådan!
- Använd dig av produkter som är årstidsbundna, det vill säga sparris på våren, morötter på sommaren och så vidare – det blir både billigare, godare och enklare att få tag på.
- Ha ett skafferi på arbetsplatsen med nötter, kryddor och torkad frukt! Då kan du enkelt pimpa maten för variation och en förhöjd smakupplevelse.
Kunskap är ofta en av nycklarna till bättre resultat och med följande tips kan medarbetaren, och du själv, få mer energi, bättre hälsa och en nöjd mage som håller mättnadskänslan längre.
-
PS, att värma fisk i mikron kan vara lika med många mindre nöjda kollegor – fisk som värms upp avger lätt en mindre angenäm lukt och bör stanna hemma eller ätas kall i matlådan!
Läs mer om hur du kan påverka dina medarbetares välmående!